V&V Leiderschap leertrajecten

Tijdens een leergang leren de verpleegkundigen of verzorgenden die deelnemen meer eigen verantwoordelijkheid te nemen en het plezier in het werk te vergroten.

Leiderschap

Vakinhoudelijk leiderschap

Deze leiderschapstrajecten duren over het algemeen een jaar, maar worden altijd op maat gemaakt voor een instelling. Tijdens een leergang leren de verpleegkundigen of verzorgenden die deelnemen meer eigen verantwoordelijkheid te nemen en het plezier in het werk te vergroten. Daarnaast dragen de leergangen bij aan het behoud van ervaren zorgprofessionals. Vaak verdwijnen juist zij immers in leidinggevende functies of in een ander beroep.

De stem van de verzorgenden

(voorheen: Perfecto)
De leergang is een combinatie van het ontwikkelen en aanleren van persoonlijke én leiderschapskwaliteiten aan de hand van het ‘action learning’ principe. Je leert op een actieve manier en de leeropdrachten hebben een nauwe relatie met zowel hun eigen beroepspraktijk als de organisatie. Wanneer de deelnemers nieuwe kennis en vaardigheden toepassen in de eigen zorgpraktijk worden ze ‘bruggenbouwer’ tussen theorie en praktijk. 

Verpleegkundig leiderschap leertraject

(voorheen: Nightingale)
Zorginstellingen staan de komende jaren voor de opdracht tegen lagere kosten een goede kwaliteit van zorg te leveren. Voor verpleegkundigen is hierin een belangrijke rol weggelegd. De leergang Nightingale biedt daarvoor een flinke steun in de rug. De leergang leidt verpleegkundigen op om, op basis van hun vakinhoud, verbeterpunten te signaleren, zelf grote en kleine verbetertrajecten te initiëren, de functie-uitoefening te versterken en collega’s te motiveren. Dat leidt niet alleen tot betere zorg, maar ook tot meer werkplezier. 

Meer informatie en een vrijblijvende offerte

Neem contact op met academie@venvn.nl voor een leiderschapstraject speciaal voor verzorgenden of verpleegkundigen in jouw organisatie.

mail V&VN Academie
Interessant Grijs 40

Verbreden en verdiepen

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!