Implementatiecoach

Coach jij je teamgenoten bij het succesvol realiseren van verbeteringen in de zorg?

Richtlijnen implementeer je niet zomaar. Er komen allerlei aspecten bij kijken. Samenwerking met management van de afdeling, je team meekrijgen en je eigen vaardigheden. Wil je leren hoe je een implementatieproces kunt opstarten, uitvoeren, begeleiden en borgen? Zie je jezelf in deze voortrekkersrol? Kom dan naar deze training.

Leiderschap

Het accent van het interactieve programma ligt op inzicht en vaardigheden ontwikkelen om richtlijnen succesvol te implementeren. Binnen het programma is aandacht voor persoonlijke effectiviteit en versterking van de coachende rol. Om het goed aan te laten sluiten met je werkpraktijk, kies je vooraf een voor jouw werkomgeving relevante innovatie.

Hoe ziet de training implementatiecoach eruit?

De training bestaat uit 6 dagdelen. Daarnaast krijg je praktijkopdrachten mee, om te zorgen dat je meteen de geleerde kennis kunt toepassen. Ook is feedback en coaching door de trainer een belangrijk onderdeel van de training. Niet alleen tijdens de lesdagen, maar ook via telefoon of e-mail. Aansluitend aan de bijeenkomsten zijn er nog 2 intervisiebijeenkomsten van 2 uur die de trainer in samenspraak met de deelnemers zal inplannen.

Het is belangrijk dat je gedurende de hele cursus de rol van Implementatiecoach kunt vervullen en ook een periode na afloop van de cursus. Dit is vooral belangrijk voor cursisten die als zzp een opdracht hebben om aan een implementatievraagstuk binnen een organisatie te werken.

Wanneer er inhoudelijke vragen zijn over richtlijnen bieden wij gedurende het programma de mogelijkheid tot contact met een expert van V&VN. Andersom kunnen V&VN-medewerkers contact opnemen wanneer zij geïnteresseerd zijn in de ervaringen van cursisten rondom de implementatie van een bepaalde richtlijn.

Doelgroep

Dit traject is bedoeld voor verpleegkundigen die in de rol van coach collega’s ondersteunen bij het implementeren en borgen van richtlijnen of innovaties. Het gaat erom nieuwe (evidence based) kennis in de dagelijkse praktijk te verspreiden.

Trainer

Maria Hornman. Ze is eigenaar van PROF, ondersteuning van Zorgprofessionals, en freelance trainer V&VN Academie. Maria werkt op basis van ruim 30 jaar ervaring op het kruispunt van zorg en opleiden in de thuiszorg, ouderenzorg, ziekenhuizen, GGZ en gehandicaptenzorg.

Wat weet je na de scholing?
  • Je hebt kennis over implementeren en weet hoe je de omgeving waar de implementatie plaatsvindt kunt analyseren.
  • Je kunt op basis van deze analyse een plan van aanpak maken en uitvoeren en de meest effectieve implementatie- en communicatiestrategie kiezen.
  • Je hebt kennis, inzicht en vaardigheden over veranderprocessen en het beïnvloeden van de veranderbereidheid van collega’s.
  • Je bent in staat aanspreekpunt of coach voor collega’s te zijn als het gaat om vraagstukken rondom de implementatie en borging van de concrete richtlijn of innovatie. Het gaat dan zowel over de inhoud als over het proces.
  • Je hebt meer zelfkennis ontwikkeld over de eigen mogelijkheden en ambities als implementatiecoach.

Meer informatie en een vrijblijvende offerte

Neem contact op met academie@venvn.nl voor een implementatiecoachtraject in jouw organisatie.

mail V&VN Academie
Interessant Grijs 40

Verbreden en verdiepen

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)