Vergroot je kennis: wat weet jij eigenlijk van...

Gyneacologie

Gynaecologie is de specialisatie in de geneeskunde die zich bezighoudt met organen en ziekten die specifiek zijn voor vrouwen. Wat weet jij van dit vakgebied?

Wat wil je nu doen?

Wat weet jij over kanker?

Of je nu als oncologieverpleegkundige in een ziekenhuis of als verzorgende in een verpleeghuis werkt; overal kun je te maken krijgen met patiënten met kanker. Wat weet jij over deze ziekte en de behandeling?

Wat wil je nu doen?

Grensoverschrijdend gedrag

Als verpleegkundige of verzorgende kun je te maken krijgen met verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag, bijvoorbeeld agressie. Hoe ga je er mee om? Toets jouw kennis over 'lastig' gedrag.

Wat wil je nu doen?


Tuchtrecht

Als verpleegkundige of verpleegkundig specialist val je onder de Wet BIG. Een van de onderdelen van de Wet BIG is het tuchtrecht. Je hoopt er nooit mee te maken te krijgen, maar wat weet jij eigenlijk van het tuchtrecht?

Wat wil je nu doen?

VIES!

Het verzorgen van wonden behoort tot de basiszorg. Je komt het dan ook in alle zorgsectoren tegen. Maar de ene wond is de andere niet. Wat weet jij over de verzorging van wonden?

Wat wil je nu doen?

Wie is verantwoordelijk?

Wie is verantwoordelijk als een ICT-systeem niet werkt waardoor jij je vak niet goed kunt uitoefenen? Naar wie ga je als je werk fysiek te zwaar voor je is geworden? Veranderingen in je werk, wie is verantwoordelijk?

Wat wil je nu doen?


Leertypen

Er is een nieuw protocol beschikbaar gekomen voor jouw werk, of je moet aan de slag met een nieuw apparaat. Hoe ga jij aan de slag? Duik je meteen in alle informatie of zoek je iemand aan wie je wat kunt vragen?

Wat wil je nu doen?

Samenwerken

Per jaar komen er in de zorg elfduizend nieuwe verpleegkundigen en verzorgenden bij. Velen zijn jonger dan 35 jaar. Met verschillende generaties in een team goed samenwerken kan een uitdaging zijn. Hoe pak je dat aan?

Wat wil je nu doen?

Eenzaamheid

In de praktijk word je als verpleegkundige of verzorgende vaak geconfronteerd met eenzaamheid. Eenzaamheid is een breed maatschappelijk probleem. Maar wat verstaan we er eigenlijk onder? En hoe ga je ermee om?

Wat wil je nu doen?