Vergroot je kennis: wat weet jij eigenlijk van...

Leertypen

Er is een nieuw protocol beschikbaar gekomen voor jouw werk, of je moet aan de slag met een nieuw apparaat. Hoe ga jij aan de slag? Duik je meteen in alle informatie of zoek je iemand aan wie je wat kunt vragen?

Wat wil je nu doen?

Eenzaamheid

In de praktijk word je als verpleegkundige of verzorgende vaak geconfronteerd met eenzaamheid. Eenzaamheid is een breed maatschappelijk probleem. Maar wat verstaan we er eigenlijk onder? En hoe ga je ermee om?

Wat wil je nu doen?

Tuchtrecht

Als verpleegkundige of verpleegkundig specialist val je onder de Wet BIG. Een van de onderdelen van de Wet BIG is het tuchtrecht. Je hoopt er nooit mee te maken te krijgen, maar wat weet jij eigenlijk van het tuchtrecht?

Wat wil je nu doen?


Samenwerken

Per jaar komen er in de zorg elfduizend nieuwe verpleegkundigen en verzorgenden bij. Velen zijn jonger dan 35 jaar. Met verschillende generaties in een team goed samenwerken kan een uitdaging zijn. Hoe pak je dat aan?

Wat wil je nu doen?

VIES!

Het verzorgen van wonden behoort tot de basiszorg. Je komt het dan ook in alle zorgsectoren tegen. Maar de ene wond is de andere niet. Wat weet jij over de verzorging van wonden? Test je kennis!

Beroepsprofielen

Het ministerie van VWS heeft het wetsvoorstel Wet BIG II gepubliceerd. Dit voorstel moet duidelijkheid bieden over de verpleegkundige beroepen. Wat weet jij hier nu van? Test je kennis!